Recept på glögg med CBD för en avslappnad vinter

Recept på glögg med CBD för en avslappnad vinter

Med vinterns ankomst och sjunkande temperaturer återkommer en dryck till marknadsstånden: glögg. För att göra denna säsong ännu mer festlig erbjuder Mama dig (utöver våra julboxar) upptäcka recept på glögg med CBD. Fortsätt läsa för ännu mer avslappnande versioner av traditionell glögg.

Det traditionella receptet på glögg med CBD

Till att börja med föreslår jag att du provar ett traditionellt recept på glögg, till vilket du kan tillsätta CBD för att kombinera de lugnande och avslappnande effekterna av dessa två ingredienser.

Ingredienser/material

Här är vad du behöver för att laga detta recept för 2 personer: 

      1 flaska vin (rött eller vitt);

      1 säsongens apelsin (helst ekologisk)

      1 kanelstång;

      3 msk (matskedar) farinsocker;

      ½ vaniljstång;

      mellan 2 och 3 gram CBD;

      en bakplåt och aluminiumfolie.

Förberedelse

  1. Förvärm ugnen till 150 °C.
  2. häll vinet i en kastrull;
  3. Skär apelsinen i skivor och lägg dem i kastrullen.
  4. Skär kanelstången i två delar (ovanför kastrullen) och tillsätt sedan allt till blandningen.
  5. Skär vaniljstången (på längden) och lägg den i kastrullen.
  6. tillsätt farinsocker;
  7. låt sjuda i 15 minuter;
  8. När ugnen är varm, lägg i CBD-blommorna på en bit aluminiumfolie och värm snabbt (kom ihåg att vika upp kanterna på aluminiumfolien).
  9. När det är klart, lägg CBD-blommorna i kastrullen, täck över den och låt sjuda på svag värme i ytterligare 15 minuter.

Nu behöver du bara sila blandningen och servera den i valfria glas.

Ett litet råd : Låt inte CBD-blommorna ligga för länge i ugnen, eftersom cannabidiol tenderar att avdunsta snabbt.

Det trendiga receptet på glögg med CBD

För en trendig glögg rekommenderar jag ett recept på glögg smaksatt med CBD.

Ingredienser/utrustning (för 2 till 4 personer)

      1 flaska vin (rött eller vitt);

      mellan 20 g och 28 g av din favoritvariant av CBD;

      en sil (för att brygga);

      ett durkslag och en bit tyg (strumpbyxor eller annat) för att filtrera;

      en bakplåt och aluminiumfolie.

Förberedelse:

  1. CBD måste dekarboxyleras. För att göra detta, krossa din CBD i små bitar och lägg dem i aluminiumfolie.
  2. Lägg blommorna inslagna i papper på din bakplåt. Värm upp till 110 °C i 40 minuter till 1 timme (det är den tid som krävs för dekarboxylering).
  3. Ta ut dem ur ugnen och låt innehållet svalna på aluminiumfolien (för att undvika mögel). Krossa blommorna (om möjligt med en kvarn, ju finare desto bättre).
  4. Ta din silduk eller strumpbyxa och lägg CBD i den så att det bildas en påse. Pressa ihop den och knyt en knut.
  5. Sätt in den påse som du har skapat i en vinflaska efter eget val. Den måste vara helt inne i flaskan innan du sätter tillbaka korken.
  6. Låt dra hela dagen (för bästa resultat, skaka flaskan då och då).

Innan du smakar på vinet, ta bort påsen och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Du kan välja att värma upp ditt infuserade vin eller dricka det kallt (du kan ställa det i kylen i 4 till 7 timmar).

Mamas bonusrecept

Gillar du inte vin? Eller vill du prova något annat? Mama erbjuder ett recept på varm äppeljuice med CBD: det perfekta receptet för att värma dig under denna säsong.

Ingredienser/utrustning (för 3 till 5 personer)

      ½ liter äppeljuice;

  100 g osaltat smör (du kan välja kokosolja för en vegansk version);

      75 g rörsocker;

      1 ½ tsk malen kanel;

      1 tsk malen muskot;

      ¼ tsk malen kryddnejlika;

      ⅛ tsk salt;

      kanelstång (valfritt);

      3 till 5 gram CBD-blommor;

      1 liter vatten;

      rom (så mycket du vill, men jag rekommenderar 30 cl);

      1 burk;

      1 gasbinda eller 1 mjuk trasa;

      1 durkslag;

      1 träsked.

Förberedelse

  1. Sätt gräset i ugnen i 20 minuter på 90 °C.
  2. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och tillsätt det färska smöret. Koka upp blandningen.
  3. Tillsätt det malda CBD och låt det sedan stå på svag värme under regelbunden omrörning. Se till att inte värma blandningen för mycket.
  4. Efter en halvtimme/45 minuter, ta bort blandningen från värmen och sila den i en skål (om möjligt med en sil).
  5. Ställ skålen i kylskåpet så att den kyls ner tills smöret flyter upp till ytan. Efter 4–5 timmar tar du upp smöret och lägger det i en silduk för att absorbera kvarvarande vatten.
  6. Koka upp äppeljuicen på medelvärme. Sänk sedan värmen och blanda i smör och alla andra ingredienser (kryddnejlika, muskot... utom rom).
  7. Låt sjuda på svag värme tills smöret och allt annat har smält ordentligt.

Nu behöver du bara ta bort kastrullen från värmen och tillsätta rom efter smak. Du kan sedan servera i skålar eller koppar. Du kan självklart variera mängden efter eget tycke. Om du inte är van vid att konsumera CBD bör du välja CBD med låg styrka. Följ alltid doseringen.

Du kan besöka Mamas butik för att välja vilken smak du vill lägga till i dessa recept. Upptäck också Mamas överraskningsrecept för att baka goda kakor.

Tillbaka till bloggen

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.